FYM TRAINING

FYM staat voor Free Your Mind. Een lesvorm waar je aan mee doet om jouw brein in goede conditie te houden door rust, flow en ontspanning te combineren met lichte fysieke activiteit. Het doel is om ervoor te zorgen dat jouw lichaam en geest na de les weer helemaal zijn opgeladen. Deze gloednieuwe trainingsvorm is altijd een buiten activiteit. Hoewel deze training een sociale activiteit is, is de les gericht op rust, kalmte en flow. Dit vormt de rode draad in deze trainingsvorm. Om te kunnen voldoen aan het ontladen van de dagelijkse opgebouwde spanningen in het lichaam, het versterken van de mentale conditie en het stimuleren van de algemene vitaliteit. Zodat je je goed voelt, energiek, opgeladen en tevreden.

Wat zijn de kenmerken van een FYM Training?

 1. het bevorderd de cognitieve eigenschappen van het brein (hoe we informatie opnemen en verwerken),
 2. het verbetert de doorbloeding in het gehele lichaam doordat de spieren bewust de opdracht krijgen om te ontspannen,
 3. het verlaagt het stressniveau aanzienlijk,
 4. het verhoogt de kwaliteit van zelfzorg,
 5. het zorgt voor een betere nachtrust,
 6. het stimuleert de o.a. de creativiteit (aanleg nieuwe neurale paden in ons brein)
 7. het stelt ons in staat om beter te kunnen denken, beslissen en focussen en
 8. het stimuleert onze gemoedstoestand (psychologie -denken, voelen en gedragen).

Hoe ziet er FYM Training eruit?

Het is een groepstraining welke midden in de natuur wordt uitgevoerd en waar maximaal 20 deelnemers aan mee kunnen doen. De groep is altijd onder begeleiding van een lifestyle- en sportcoach. De training heeft een ‘lage intensiteit’ karakter waardoor het voor iedereen mogelijk is om mee te doen. Verwacht dus geen standaard push-ups, squats, lunges, sprintjes en andere actieve oefeningen.

Hoe is een FYM Training opgebouwd?

 1. Als eerste starten we altijd met een ‘meditatief’-gerichte wandeling, soms met wat opdrachten en soms gewoon even helemaal niets.
 2. Daarna vervolgen we de les met een bewegingsvorm die gericht is op de ‘natuur’, op onze ‘oer-kwaliteiten’; Natural Movement, afgewisseld met release & ontspanningsoefeningen.
 3. En ter afsluiting is er een blok ‘BodyStretching’, het stretchen van spieren om de flexibiliteit te verbeteren en om de energiebanen te openen. BodyStretching is in Amerika aanzienlijk aan populariteit aan het winnen vanwege de krachtige en energieke werking ervan.

Trefwoorden FYM Training.

De trefwoorden voor deze lesvorm zijn; bewuste rust, natuur, flow, aarden, innerlijke kracht, zintuigelijke waarnemingen, ontspanning, opladen lichaam en geest, flexibiliteit, soeplesse en stabiliteit, sociale verbondenheid.